Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cyklar 221 mil – för hjärtsjuka barn

På fredagen rullade Hjärtebarnsturen in i Örebro – ett cykelprojekt som ska samla in pengar till förmån för hjärtsjuka barn.
– Målsättningen är en miljon, säger Lars Ermler.

Annons

Han är en av intitiativtagarna till projektet och efter att hans yngsta son föddes med läpp-, käk- och gomspalt bestämde sig Lars för att genomföra projektet för de barn och familjer som behöver det.

– Det är ett välgörenhetsprojekt för Hjärtebarnsfonden, och vi kommer cykla mellan sammanlagt 14 orter. Målsättningen är att samla in 1 miljon kronor, det kommer pågå även efter själva turen, säger Lars Ermler.

I Hjärtebarnsturen, som startade i Borlänge på onsdagen, ingår en rad kända profiler i cykelgruppen – som ska cykla totalt 221 mil på 16 dagar. En av dem som skulle varit med i täten fram till Örebro var Richard Herrey, som dock tvingades stanna och hoppa på ett tåg i Degerfors. Tidigare på resan var även Kalle Moraues, Leksands ishockeylag och skidåkaren Johan Olsson med på turen.

– Kalle var riktigt vass. Det har gått väldigt bra. Vi har haft en otrolig tur med vädret, det har varit helt fantastiskt, säger han.

Sju cyklister rullade in i Örebro på fredagseftermiddagen efter att ha startat i Karlstad på morgonen. Humöret var glatt med undantag för några punkteringar under vägen.

– Förutom punkteringarna har allt gått jättebbra. Benen känns över förväntan, så det känns riktigt bra. I morgon rullar vi vidare mot Uppsala, säger Lars Ermler.

Mer läsning

Annons