Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att lotta fram 16 husköpare

Snart ska de ut på marknaden, 16 nybyggen i Näsby. Det handlar om bostäder så attraktiva att köparna får lottas fram.
– Det här blir det sista Boklok-projektet i Näsby, berättar Ove Lundqvist på Boklok.

Annons
Barkaregatan i Näsby.

Konceptet, som är ett samarbete mellan Skanska och Ikea, startade i Sverige 1997. Serieproduktion och effektiv planlösning ska hålla nere priserna, och husen får bland annat köksinredning och golv från Ikea. Priset för 4 rum och kök i den här etappen ligger ändå runt 3 miljoner kronor.

– Förra Näsby-etappen såldes slut på en dag. Det har alltid varit bra tryck i Örebro, men sen har vi ju byggt i bra områden också, sånt spelar in, säger Ove Lundqvist.

Säljproceduren är lite speciell: Under tre timmar tar Ikea emot intresseanmälningar, fem minuter efter deadline startar lottdragningen som avgör i vilken ordning köparna får möjlighet att slå till.

När efterfrågan är så mycket större än antalet bostäder skulle man kunna tänka sig budgivning – men så funkar inte Boklok.

– Tanken är att priset ska ligga lägre. I det här området kan man säga att det hamnar under marknadspriset, säger Ove Lundqvist.

Den som får könummer ett får välja först, och är någon inte längre intresserad går turen vidare till nästa person. Ofta kommer man ner till både könummer 30 och 50 innan allt är sålt.

Nästa Boklok-projekt i Örebro är 30 lägenheter på Rynningeåsen, med säljstart i vår. Fler lär det bli.

– Det vet vi redan nu, men vi kan inte avslöja något förrän det är helt klart.

Mer läsning

Annons