Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dance battle om 3000 kronor

På Kulturhuset pusslade man frenetiskt ihop de sista bitarna inför gårdagens Dance battle.
– Vi vill ge ungdomar chansen att komma ut och visa upp sin dans, säger Daniel Kourie från Growing Arts.

Annons

Lördagens tävling står mellan tre grupper som får chansen att visa upp en egen dans.

Grundaren till Growing Arts, Idrissa Sanneh, som blev känd för att han öppnade en musikstudio för ungdomar i sin butikskällare på Storgatan har arbetat hårt med kvällens projekt.

Den första gruppen som får visa upp sina talanger är the Splash Crew. Killarna i gruppen har tränat tillsammans i ett och ett halvt år och tävlar i en mixad dansstil av street och break-dance.

– Vi har gjort koregrafin tillsammans, säger Kevin Buzoli när gruppen poserarmed matchande blå munktröjor med rött tryck.

Hip hop populärt

Daniel Kourie berättar att speciellt hip hop och street är populärt i Örebro.

Han tror att det beror på blandningen av olika kulturer vilket utvecklar och skapar nya trender. Men det märks inte i de offentliga platserna utan musiken och dansen håller sig underground. Det är en av sakerna som arrangörerna vill ändra på.

Sprider glädje

I Kulturhusets sal trängs ungdomarna längs väggarna. Alla verkar ha torgskräck förutom tjejerna och killarna som tävlar. Nästa grupp att ta över scenen är Buck Out Flavour. Den består av sex stycken tjejer som dansar till en blandning av hip hop och jamaikansk dance hall.

Koreografen är dansläraren Eve Redstorm-Perez som har startat dansgrupper i en lokal i Vivalla Centrum. Hon är enbart 23 år gammal men har lyckats sprida glädje bland dansanta ungdomar de senaste två åren.

Vinnarna, som i går kväll blev Buck Out Flavour, belönas med 3 000 kronor men äran verkar vara viktigare för de här dansarna.

Mer läsning

Annons