Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför åkte räddningstjänsten till fel adress efter brandlarm

(UPPDATERAD 20.19) Två vuxna och ett barn fick evakueras ur sin lägenhet efter en brand på Skolgatan i Örebro. Men räddningsstyrkan åkte först till fel adress.

Annons

Branden uppstod när lägenhetsinnehavarna lagade mat. Det slog upp höga lågor, som man försökte kväva med våta handdukar. Till slut tvingades man dock evakuera, då rökutvecklingen blev för kraftig. Brandmännen kunde dock snabbt släcka elden.

- Det har brunnit runt spisen och fläkten. Och vi har brutit upp några skåp och kollat så att det inte har tagit sig inne i väggen, säger Stefan Sundblad, inre befäl på Nerikes brandkår.

Åkte till fel adressNär larmet om branden kom skickades räddningstjänsten först till Tengvallsgatan. Det berodde bland annat på att lägenhetsinnehavaren nyligen har flyttat, och att telefonabonnemanget fortfarande stod kvar på den gamla adressen. Därför fick SOS Alarm upp fel adress när kvinnan  ringde och larmade om branden.

- Lägenhetsinnehavaren uppgav dessutom själv fel adress när hon ringde. Hon sa sin gamla adress. Det gjorde att vi åkte fel först. Men som tur var ringde grannar på Skolgatan om branden bara några minuter senare, säger Stefan Sundblad.

Mer läsning

Annons