Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför åkte ”Stålmannen” jetski i Svartån

Det var i onsdags som ett gäng med jetskis plötsligt körde in i centrala Örebro. Nu har NA-webben kommit i kontakt med en av killarna som var med. Killarna var utklädda, en av dem till Stålmannen.

Annons

-Det var mest en rolig grej, vi ville testa om det blev några reaktioner, säger han som var utklädd till Stålmannen.

Det var fyra killar som var med och körde. Tre av jetskiåkarna hade kameror på sina hjälmar. Filmen har nu lagts upp på Facebook. Förra året gjorde killarna en liknande grej i Karlstad, som också filmades, berättar ”Stålmannen”.

Vattenskoterkörning är enligt Naturvårdsverket endast tillåtet i allmänna farleder och i områden där länsstyrelsen beslutat om undantag från förbudet.

- Det är ju en farled, det åker ju båtar där så vi bröt inga regler vad vi tror, säger ”Stålmannen”. Vi körde dessutom inte så fort.

På länsstyrelsen i Örebro län vet man om att det är svårt att tolka föreskrifterna som finns. Regeringen, som är den som utfärdar förordningar, har uppmärksammats på oklarheten. Står det att läsa på Länsstyrelsens hemsida.

-Det finns en förordning som reglerar det här, men den är svårt att tolka, säger Helena Schultz, enhetschef på förvaltningsenheten, Länsstyrelsen Örebro län. Men om det gäller ”buskörning” så är det ju inte tillåtet.

På na.se har filmen från händelsen fått stor uppmärksamhet. Den har fått över 3500 klick.

-Det visste jag inte, det är roligt att få uppmärksamhet. Det var ju även rätt så mycket folk som såg oss på plats där vid Strömpis i onsdags, säger ”Stålmannen”.

Klicka på bilden ovan för att se klippet.

Mer läsning