Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför besökte Persbrandt Örebro

Flera läsare hörde av sig till NA efter att ha sett skådespelaren Mikael Persbrandt i Örebro i går. Han hängde på en uteservering på Stortorget – och lyssnade på en spelning.

Annons

Mikael Persbrandt är god vän med artisten Maskinisten, Jerry Solfeldt, och i går var han i Örebro för att lyssna på hans spelning.

- Han satt och kollade på spelningen på uteserveringen vid Jensens Bøfhus. Sedan vet jag att ha skulle till Lilla Örebro efteråt, säger Jan Larsson, arrangör för Nikija event som arrangerade spelningen.

Pratade du något med Mikael Persbrandt?

- Vi hälsade bara snabbt, säger Jan Larsson.

I musikvideon till Maskinistens låt ”Litium” medverkar Persbrandt. Låten handlar om abstinens och återfall i narkotika- och alkoholmissbruk. Persbrandt har tidigare sagt till Expressen att han kan relatera till låten.

– Jag har besökt alla de rum Jerry i sin sång berättar om, jag känner hans smärta, jag ser hans strid. Jag lever hans brokiga färd mot sinnesro och inre frid, sa Mikael Persbrandt till Expressen.

Under våren har Mikael Persbrandt varit en av Sveriges mest uppmärksammade skådespelare. Han dömdes i april till fem månaders fängelse av Stockholms tingsrätt för narkotikabrott, men har överklagat domen till Svea Hovrätt. Och i dag kom domen: I stället döms han till samhällstjänst.

Förutom Maskinisten spelade även gruppen Burning Saviours på Stortorget i går.

Mer läsning

Annons