Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför får alla på Brunnsgärdetbrev av polisen i dag

Polisen delar under fredagen ut ett brev till alla boende på Brunnsgärdet i Adolfsberg i Örebro.

Annons

Brevet handlar om det brutala och grova rån en 88-årig kvinna utsattes för i sitt hem på Porla gränd förra fredagen.

-Vi vädjar till alla som har gjort iakttagelser som kan ha samband med rånet att höra av sig till oss. Det gäller inte enbart fredagen 23 september utan också dagen innan. Det är ett mycket grovt brott som inträffat och vi gör nu allt för att lösa det, säger polisens informatör Mats Nylén.

Vad är det polisen vill veta?-Allt som kan tänkas ha samband. Det är viktigt att höra av sig även om man själv tror att det man sett inte har betydelse. Det är bättre att låta oss bedöma och avgöra innehållet.

Gömde sigAtt polisen söker tips också om dagen innan beror på att någon kan ha rört sig i området inför det rån som sedan inträffade på fredagen, vid 13-tiden.

Först bultade det kraftigt på ytterdörren till den 88-åriga kvinnans hus.

Hon blev rädd och gömde sig men en stund senare krossades rutan i altandörren och flera män tog sig in i bostaden. Hur många de var har polisen av spaningsskäl inte gått ut med.

Värdesaker försvann

Männen knuffade omkull kvinnan , släpade in henne i sovrummet och slängde ett överkast över henne.

Hon chockades svårt och hörde hur inkräktarna sökte genom bostaden.

De försvann med olika värdesaker.

Kvinnan tog sig då till en granne och fick hjälp att larma polisen som kom till bostaden och fick larma ambulans eftersom kvinnan drabbats av en hjärtinfarkt efter det grova rånet. Hon vårdas nu på Universitetssjukhuset i Örebro.

-Vi börjar dela ut brevet vid lunchtid i dag och hoppas de som får det noga tänker efter om någon de sett kan ha samband och hör av sig till polisen, säger Mats Nylén.

Den som har uppgifter kan ta kontakt på polisens nationella telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons