Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför förlängs busshållplatserna

Stadsbilden förändras i centrala Örebro. Med det nya busslinjenätet kommer flera bussar att åka vid Järntorget. Därför måste busshållplatserna förlängas.

Annons

Arbetet med busshållplatserna har pågått en kortare tid och beräknas vara klart under november. Hållplatsen förlängs så att ytterligare en buss ska få plats, berättar enhetschef Jan Persson på Örebro kommun.

Under kortare perioder blir framkomligheten begränsad för gående och cyklister.

På Järntorget, invid toaletterna, har entreprenören, en depå med olika sorts material. Här skall inget nytt byggas, vilket en del av NA:s läsare har trott.

Det blir ännu en förändring i centrum i närheten av Järntorget. Försöket med biltrafik på Storgatan blir permanent, men trafiken ska byta riktning och enkelriktas norrut.

Parkeringsfickorna längs gatan flyttas till den östra sidan, Centralpalatsets sida. En del cykelställen ska flyttas till den västra delen av Storgatan.

Ytterligare två ombyggnader blir aktuella med anledning av förändringarna i linjenätet. Vändslingorna i Lundby och Västhaga kommer att breddas för att ge plats för ytterligare en buss.

Mer läsning

Annons