Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför kan det bli bostäder i Brunnsparken

Nya Parkteatern ska läggas ut till försäljning. Dessutom utreds hela Brunnsparkens utveckling i framtiden och det kan komma att bli bostäder i en del av parken.

Annons

När hyreskontraktet går ut efter Peter Flack sista januari 2016 finns det ingen ny hyresgäst.

– Vi hade styrelsemöte i förrgår. Vi tog då beslut om att vd får i uppdrag att dra i gång processen med att ta in anbud helt enkelt. Det har funnits ett visst intresse från några om att hyra eller köpa Parkteatern. Då har vi sagt att vi gör en allmän förfrågan för alla som är intresserade. Så det stämmer att den ska säljas, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i det kommunala bolaget Örebroportens styrelse.

Det är Örebroporten som äger Brunnsparken.

Det har samtidigt inletts ett planprogram där kommunen och Örebroporten tillsammans ska se över hur hela Brunnsparken ska utvecklas i framtiden. 

– Vi säljer Parkteatern under förutsättning att köparen också ställer upp på den omdaning som sker i Brunnsparken, säger Lennart Bondeson.

Det talas om bostäder inne i en del av Brunnsparken, hur ligger det till med sådana planer?

– Det är rimligt att man bygger bostäder där. Det kommer säkert att bli så, säger Lennart Bondeson och tillägger:

– Dels behöver vi bostäder i kommunen, dels är det ett ganska stort område och att bygga bostäder där tycker jag är klokt och vettigt. Det kan bli väldigt attraktivt. Men man ska absolut behålla den gamla parkmiljön.

Finns det planer på fler försäljningar?

- Nej, det finns det inte i dag, säger Lennart Bondeson.

Mer läsning

Annons