Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför kan det bli svart i rutan i dag

Det kan bli svart i rutan för dig som vill se sena Tvärsnytt i kväll.
Orsaken är en hotande strejk.

Annons
Tvärsnytts sena sändning i kväll kan drabbas av strejken.

Unionen och Medieföretagen ligger i konflikt. Har inget avtal träffats före klockan 16.00 i dag slocknar kanalerna SVT2, SVT24, Kunskapskanalen och SVT World. Personal som arbetar med programutsändning på de berörda kanalerna kommer att tas ut i strejk om inte parterna når en överenskommelse.

Sen sändning drabbasDe flesta av Tvärsnytts sändningar går i SVT1, men nyhetssändningen klockan 21.35 ligger insprängd i Aktuellt och sänds i SVT2.

– Vi påverkas inte lokalt. Vi har ingen anställd här som är uttagen i strejk och omkopplingen är tidsinställd, säger Linda Hermansson, ansvarig utgivare för Tvärsnytt.

Tvåan släcksMen om strejken blir av kommer sändningen ändå inte att kunna ses.

– Hela tvåan slocknar. Om det blir strejk får man räkna med att det inte blir någon sändning, säger Susanna Balsvik, planeringschef på SVT1 i Stockholm.

SVT Play berörs inte av den eventuella strejken. Det innebär att program kan läggas ut sändas direkt på nätet.

Inget Svensktoppen

Strejken omfattar också populära program på Sveriges Radio, som Melodikrysset och Svensktoppen liksom Utbildningsradion.

Unionen och Medieföretagen är oeniga om arbetstidsvillkor och lönenivåer för Unionens medlemmar på SVT, SR, UR och Radiotjänst.

Mer läsning

Annons