Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför kan inte alla elever flytta från Wadköpings UC

All ombyggnad av Virginska skolan hinner inte bli klar till hösten. Handels- och administrationsprogrammet kan därför blir kvar upp till ett år på WUC.

Annons

Från hösten tillhör handel och administration Virginska skolans organisation. Kommunen hinner däremot inte bygga klart allt för att ta emot programmet, och därför måste eleverna vara kvar på WUC tills allt är klart. Det framgår av Virginska skolans hemsida. På WUC:s hemsida står att det handlar om ett läsår, men den informationen ändrades senare.

- Man kan inte med bestämdhet säga att det blir ett år. Det kan bli det, men det kan också gå fortare, säger Lars Thornberg, ansvarig tjänsteman för skolflyttarna.

Ett år är dock inte vad Dennis Begic (S), ordförande i gymnasienämnden har hört.

- Jag har ju hört att ombyggnationen ska vara klar till januari, inte om ett år, säger han.

Formellt beslut krävsDäremot har han fått information om att personalen vill vara kvar på WUC tills en flytt till Virginska skolan är möjlig. Men då krävs det att politikerna formellt fattar beslut om att Engelbrektsskolan flyttar in på WUC.

- Självklart om personalen tycker det är det bästa, att de slipper flytta två gånger och slipper leva i kartong ett halvår så tycker inte jag att det är något konstigt. Men beslutet måste fattas om Engelbrektsskolan. Alltså jag har ingen prestige i det här, men det känns lite konstigt om man går ut utan att man vet riktigt vilket beslut det blir, säger Dennis Begic.

Lars Thornberg menar dels att uppsägningskontraktet på WUC sträcker sig till årsskiftet, dels att tjänstemännen planerar för att Engelbrektsskolan flyttar.

- Det är så himla svårt att ha en politisk process samtidigt som vi liksom inte har någon tid kvar egentligen. Vi planerar utifrån att vi kan göra de här förändringarna och att Engelbrektsskolan kommer in på WUC, säger han.

Mer läsning

Annons