Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför säger kommunennej till O-ringen och alkohol

Det blir nej till servering av alkohol under O-ringen i Örebro.
Tillståndsutskottet, inom Örebro kommun, anser att det är viktigt med alkoholfria miljöer under arrangemanget och säger nej till ansökan om serveringstillstånd.

Annons

Ansökan från Tältkrögarna AB som ansvarar för restaurangtältet gällde tillstånd för servering mellan 12 00 och 23 00 perioden 24 till 30 juli.

3 000 portioner mat ska produceras varje dag.

Dessutom ville Tältkrögarna ha tillstånd för servering av starköl, sprit och vin till allmänheten. Efter en första ansökan kom en komplettering där krögarna ändrade till att alkoholservering bara skulle pågå i en avgränsad del av restaurangtältet där 18-årsgräns gäller och entrévärdar finns vid in- och utgång.

Yttranden har hämtats in

Tillståndsenheten skriver i beslutet att O-ringen beräknas få 20 000 besökare och att området kommer att vara välbesökt både dag -och kvällstid inte minst av barn och ungdomar. Att servera alkohol i den miljön anses olämpligt.

Att ansökan förändrats till att gälla alkoholservering i en avgränsad del ändrar inte utskottets bedömning.

Roger Lindahl, fp, reserverade sig mot beslutet och ansåg att tillstånd skulle ges . Han hänvisar i reservationen bland annat till att riskfaktorerna är minimerade i och med de åtgärder Tältkrögarna redovisat. Han påpekar också att O-ringenstaden inte tillhör själva tävlingsområdet.

Beslutet går att överklaga.

Mer läsning

Annons