Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför strider länstrafiken mot Folke

87-årige Folke Holmberg vill ha hjälp till och från färdtjänsten. Han har drivit frågan till domstol där länstrafiken kämpar emot. – Det finns ingen möjlighet för oss att tillgodose det här, säger Tex Kihlström.

Annons

NA berättade i lördags (18/5) om Folke Holmström som är blind och sitter i rullstol. När länstrafiken avslog hans ansökan om utökad chaufförsservice överklagade han till förvaltningsrätten och vann. 

Länstrafiken har överklagat till kammarrätten.

– Vi anser inte att det är vi som ska göra det här utifrån hur vi läser färdtjänstlagen, säger Tex Kihlström, enhetschef för särskild kollektivtrafik vid länstrafiken.

– Det kan få konsekvenser i allting vi gör om vi skulle ha beviljat det och tillmötesgått förvaltningsrättens beslut. Sen är det synd i sig för vi känner sympati med Folke. Det här handlar om själva tjänsten. Vi vill få det här prövat helt enkelt, fortsätter Tex Kihlström.

Så ni betvivlar inte Folkes behov av hjälp?

– Nej, utan det finns andra instanser som kan hjälpa till med ledsagning. I nuläget, med det system vi har, så finns det ingen möjlighet för oss att tillgodose det här. Att hämta uppe vid dörr så att säga.

Vem ska hjälpa Folke Holmström?

– Kommunen har ju ett ansvar. Det är det vi menar, att han får vända sig till kommunen i första hand för att få hjälp med ledsagare och så vidare, säger Tex Kihlström.

Mer läsning

Annons