Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför trycks inga nya tidtabeller

Nu försvinner de tryckta busstidtabellerna. – Det är slöseri med miljön att trycka upp dom, säger Thony Lundberg på Länstrafiken i Örebro.

Annons
På söndag startar sommarturlistan.

På söndag, den 15 juni, är det dags för Länstrafikens sommarturlista för stadsbussarna i Örebro, Lindeberg och Karlskoga. Men det kommer inte längre att finnas någon vanlig upptryckt busstidtabell att hämta. I stället får man hitta busstiderna i digitala tidtabeller på Länstrafikens webb.

Från Länstrafikens håll motiverar man det med att man tidigare har tryckt upp 200 000 tidtabeller som huvudsakligen gått direkt i pappersåtervinningen. Efterfrågan på tidtabeller i papper har minskat för varje år. Men det går att få en egen specialdesignad tidtabell hemskickad.

– Då går man in via webben och beställer vilka linjer man vill ha, sedan kan man välja att skriva ut dom själv eller få en tidtabell hemskickad, berättar Thony Lundberg.

Och om man inte har dator?– Då kan man ringa till trafikupplysningen, 0771-22 40 00, och berätta vilka linjer man vill ha så skickar de hem en. Det går att göra flera beställningar om man kommer på att man vill ha fler linjer och det kostar inget.

Tidtabellen för landsbygdstrafiken gäller fram till mitten av december och där finns det fortfarande upptryckta tidtabeller att hämta. Vid hållplatserna kommer det också att finnas tidtabeller kvar.

Mer info finns på Länstrafikens hemsida.

Mer läsning

Annons