Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De blåser liv i Örebrofesten

När Örebrofesten ordnas måste såväl stort som smått fungera. Maten ska smaka gott. Artisterna ska bjuda på god underhållning. Och ballongerna ska förhöja den goda stämningen.

Annons
Tuben med helium bärs av Judith Frempomaa och Filippa Bruno.

Judith Frempomaa, Filippa Bruno och Lisa Sjögren blåser liv i evenemanget. Örebrofesten invigs på onsdagen vältaligt av Magnus Sjögren. Örebroare och turister låter sig väl smaka när de äter mat i krogtälten som finns på Järntorget och Storgatan.

Oas eller skamfläckÅtskilliga av gästerna på Örebrofesten har lämnat matlådan bara för att käka utomhus mitt i stan. Hungriga står i lunchkö så ännu är en del bord tomma.Folk talar om semester som varit och semester som snart tar slut.Ett annat diskussionsämne är om Järntorget är en oas eller en skamfläck.

Alltiallo

Mitt i allt detta gasar Judith Frempomaa och Filippa Bruno fram. De bär på en mycket tung tub med helium och siktar mor Lisa Sjögren som väntar en bit bort. Tjejerna är lite stressade, men också glada.

Vad händer? – Vi ska blåsa, eller rättare sagt fylla, ballonger med heliumgas. Ballongerna ska finnas på olika ställen här i festområdet, berättar tjejerna som under fyra dagar ska fungera som en sorts alltialloarbetare.

Hur många ballonger ska fyllas med gas?

Efter visst funderande och räknande blir svaret:

– Ungefär 800.

Tjejerna ska vara här, där och överallt. Utan sådana fixare skulle stadsfesten inte fungera.

Perfekt läge

Lisa Sjögren är nöjd med att Stadsfesten arrangeras på Storgatan och Järntorget.

– Det är jättebra eftersom så många människor passerar här. Miljön med Slottet i närheten är perfekt, säger Lisa och fortsätter därefter med sitt ballongjobb.

De många ballongerna fylls med helium av Lisa Sjögren, Judith Frempomaa och Filippa Bruno.

Mer läsning

Annons