Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De cyklar för barncancerfonden

129 mil på 9 dagar. Det är sträckan för cyklisterna i Barncancerfondens välgörenhetslopp Ride of hope.
Drygt 360 000 kronor hade samlats in när deltagarna nådde Örebro på tisdagen.

Annons
Ride of Hope heter den långa cykelturen genom Sverige. I Örebro stannade cirka 50 cyklister vid Eurostop.

De första cyklisterna rullade in i målet vid Eurostop vid halv femtiden på eftermiddagen. Då hade de cyklat 18 mil från att de lämnat Skövde tidigare samma dag. Ett par timmar före målgång hade deltagarna möts upp av Örebrocyklisterna vid Svartå, drygt fem mil sydväst om Örebro,

– Vi tog emot dem med lite fika och sedan guidade vi dem hit, säger Patrik Jämtvall, en av sju Örebrocyklister som följde med till målet.

För tredje året i rad arrangerar Barncancerfonden cykelloppet Ride of hope. På nio dagar cyklar deltagarna från Lund till Stockholm. De tar sällan den närmaste vägen och därför blir sträckan drygt 129 mil.

– Det här är ett cykellopp där vi inte bara cyklar med benen utan också med hjärtat, säger Billy Ydefjäll, projektledare på Barncancerfonden.

Han har varit med och arrangerat loppet varje år och sett hur det växt med hundratals cyklister. De flesta kör en eller några etapper men de som kör hela loppet har också ökat. År 2008 var det två personer som cyklade alla sträckor, i år är det 28.

Förra året drog Barncancerfonden in drygt 360 000 kronor på loppet. Den summan tangerades i går och man hoppas på att siffran ska ha stigit till en halv miljon innan cyklisterna går i mål i Stockholm om fem dagar.

– Vi får in pengar genom sponsorer, deltagaravgifter och gåvor från allmänheten, säger Billy Ydefjäll.

I morgon drar cyklisterna vidare mot Linköping som är nästa etappmål. De blir guidade ut ur stan av Patrik Jämtvall och de andra Örebrocyklisterna.

Mer läsning

Annons