Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De drabbades reaktioner på hotet

Många har hört av sig till na.se och berättat om sina upplevelser kring massakerhotet mot Tullängsskolan i Örebro. Här är några av dem.

Annons

- Jag är jätterädd och nervös efter det här, berättar hon. Det känns jättefarligt att det händer i Sverige, i Örebro och dessutom den skola som min son går i.

Irma Ranta har en son som går första året på skolan.

- Jag vill bara säga att det är så onödigt att hota en skola så där samtidigt så är det ju lite läbbigt. Detta känns som en sådan sak som inte skulle hända, men uppenbarligen så kan det ju det.

Anonym elev

- Det kändes läskigt direkt, man han inte ens tolka det som ett skämt när man såg lärarens uttryck och den rädslan hon hade. Det var första gången jag upplevde något sådant skrämmande.

Elev Mohammad Soltani

-Jag blev rädd men när man kommer ut på koridoren så var typ lärarna och elver lungna. Jag skynda mig ut och kollade efter några mina kompisar. Fortfarande trodde många att de var oseriöst och skrattade åt de. Lärana berättade att alla lektioner blir inställda idag och alla fick gå hem.

Elev Malin Fridlund

- Det var fullt med elever och poliser cirkulerade runt skolan. Det var först nu som vi började förstå allvaret, detta var inget skämt. Jag vände mig om till en kompis och frågade om jag drömde. Detta var så overkligt. Jag ringde ett telefonsamtal och fick veta att någon hotat att komma till skolan och skjuta eleverna. De bad mig att lämna platsen så fort som möjligt. När jag cyklade hem genom folkmassan av elever tänkte jag;" Detta är sådant som man tror aldrig ska hända så nära, men det är precis vad det har gjort."

Elev Sara Olofsson, årskurs tre

- Väl ute så berättade dom att vi fick dra hem, och på vägen hem såg vi pikébilar med poliser utanför skolan...Nu när jag läst i NA ser jag endå att detta kanske blir seriösare än vi trott, förhoppningsvis löser det sig tills på måndag.

Elev Michaela Magnusson

Elev Jonas Aldén-Vi tänkte att det var som en film eller som i Finland..

- Jag tycker det är bra att skolan tar denna typ av hot på allvar och att polisen sätter in ordentligt med resurser. Jag är inte säker på att eleverna tar hotet på allvar, för den funderingen som rörde sig i huvudet på min son var "hur ska det nu gå med nationella provet?" som de satt och skrev.

Förälder till elev

Elev Nils Larsson

- Vi satt ironiskt nog och hade lektion i Mijö och Säkerhet när vi fick utrymma. Det var bara att fara hem, vad kan man göra?

-Nu efteråt så känner man sig otrygg att komma tillbaka till skolan efter allt man har läst.

Elev Fredrik Gauffin, årskurs ett

Mer läsning

Annons