Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gifte sig på campingen

De träffades på Ånnaboda camping för snart sex år sedan. Efter ett par år blev de kära och bestämde sig för att gifta sig – på campingen.

Annons
Ulrik och Jeanette gifter sig på Ånnaboda camping.

– Campingen kändes som den mest naturliga plats att gifta sig på för oss. Vi har så många minnen här ifrån, säger Jeanette Skeppner.

Ulrik Ulriksfors hade dukat fram räkor, jordgubbar och ganska äckligt vitt vin. Sedan gick han ner på knä och friade.

– Jag sa ja direkt, såklart. Giftermålet skulle vara min födelsedagspresent, det hade vi länge pratat om, säger Jeanette.

Den dagen Ulrik gick ner på knä var det varmt, en julieftermiddag förra året. Platsen de valt att ha picknick på har utsikt över svanarnas sjö Tysslingen och nästan hela Örebro.

Utkiksplasten kallas den, kort och gott. Hit går folk från campingen för att få vara en stund för sig själva. För på campingen är man sällan ensam. Det ordnas pizzakvällar, brännbollsmatcher och Halloweenkalas dagarna i ända.

– Det är gemenskapen som är det bästa med att bo på här. Jag tycker om att bo på campingen även under vintern, trots att det är jobbigt att skotta snö, säger Jeanette och tillägger att paret också har en villa i Vingåker.

Ulrik och Jeanette har svårt att ta blickarna ifrån varandra. Visst är de kära. Och väldigt lika varandra. Båda gillar ishockey och hejar på Frölunda. Båda älskar ljudet av lastbilar och känslan av att vara på väg runt om i Sverige.

– Vill du att förhållandet ska fungera måste du se till att göra saker ihop, se till att vara ett team. Egen tid får man på jobbet, säger Ulrik.

Han fortsätter:

– Det jag föll för är hennes skratt. Hon skrattar högt och ofta. Och så ögonen.

– Jag tror att jag föll för Ulriks charm, säger Jeanette.

Första gången vi träffas är några dagar innan bröllopet. Paret håller på att göra i ordning sin nyinköpta husvagn, den som är åtta meter lång. De berättar att bröllopet kommer att äga rum precis intill husvagnen, utomhus, under måndagen. Prick klockan 13.13.13 kommer de att säga ja till varandra är det tänkt.

– Jag fyller 40 år på samma dag som vi gifter oss. Vi kommer att bli man och hustru när jag fortfarande är 39 i tre minuter till, skrattar Jeanette. Inte för att hon har någon ålderskris eller så, utan endast för att det är en kul grej.

Jeanette och Ulrik är det första par som gifter sig på Ånnaboda camping. 51 vuxna och 34 barn har anmält sig till bröllopsmiddagen.

– Men alla som vill är välkomna. Vi bjuder på smörgåsbord och tårtbuffé, säger Jeanette.

Andra gången vi träffas är på bröllopet. Jeanette och Ulrik anländer i en röd Ford Mustang 65.

Under hela förmiddagen har det regnat, men nu när vigselförrättaren Elisabeth Sundström förklarar dem man och hustru klockan 13.13.13, skiner solen. Gästerna som sitter i platsstolarna i gräset under bar himmel har tur. För någon direkt b-plan fanns inte om det nu skulle ha regnat. En trubadur sjunger flera sånger, bland annat ”Idol”-Agnes med låten ”On and on”, såklart.

– Det är vår sång, den spelades väldigt mycket när vi träffades, säger Ulrik som har sången som mobilsignal.

I början av hösten flyger paret till Kreta på bröllopsresa i två veckor, samma dag som Ulrik fyller 40 år. För Jeanette är det första gången hon sätter sig på ett flygplan. Då heter paret Ulriksfors i efternamn.

Mer läsning

Annons