Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör skäl för julbordet

Julafton med en ny tradition. På Friskis och Svettis på Hagmarksgatan är det träning som gäller.

Annons
Maria Edeskog visar kämpavilja.

Passen är stentuffa. Drygt 250 personer har frivilligt gett sig in i leken och valt skivstång, spinning, jympa eller indoor walking, vilket stod på julaftonsmenyn. De flesta väljer jympa och till moderna rytmer av bland andra Rihanna och Eminem så är julaftonsträningen mellan tio och elva på förmiddagen en helt naturlig del av alla julaftonstraditioner.

– För mig är det helt självklart, säger Maria Edeskog, en av ledarna.

– Vi har hållit på i ett par år och det blir fler för varje år som vill vara med. I år är det nog helt fullt på de aktiviteter som är öppna, tror jag. Jättekul, säger hon.

I spinngrummet ger cyklisterna järnet till kända och okända julmelodier i upphottat tempo. En av dem som flåsar sig blå är Mikael Hirsch, kyrkoherde i Arboga.

– Jag tränar här i vanlig fall men det är en skön start på en stor helg att både ge och få lite e xtra energi, säger han.

Full fart - julaftonstart. Helena Tranquist, verksamhetsledare för Friskis och Svettis i Örebro var naturligtvis självklar på gympagolveti de nya lokalerna på Hagmarksgatan.
Maria Elvi kör en bensträckare med överarms tänj som får henne att se extra glad ut. Resten av sällskapet gillar också rörelsen.
Spinning med jultema. Christina Hirsch med make Mikael kommer ända från Arboga för att få en riktigt bra start på julen med den extra energi som ett pass i svettfabriken ger. Till tonerna av den gamla skotska klassikern Auld Lang Syne i electrotempo i högtalarna så går spinningen som en dans.
Torsten Wiborgh till höger i rött har hela familjen med sig på träningen. Son, dotter och maka. - Sonen kom från Thailand i går kväll och är med på ett pass i dag.Till vänster i svart joggar Lasse Johansson som tycker det är en bra tradition att starta julaftonen med ett rejält träningspass.
Armar, ben, kropp och knopp. Per Karlsson ser till att hela kroppen får en genomgång så att han med gott samvete kan njuta av julmaten.

Mer läsning

Annons