Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De senaste nyheterna från tillståndsutskottet

Nu har protokollet från tillståndsutskottet senaste sammanträde kommit. Här följer ett utdrag från det!

Annons

* I april skrev NA om nyöppnade restaurangen Wild West som fick förhandsbeskedet att de inte får servera alkohol före klockan 20. Orsaken är att krogen är granne med Lek- och buslandet. Då måste man ta hänsyn till närheten av barn, menade tillståndsutskottet. Wild West skickade ändå in en ansökan för att få ett formellt beslut som går att överklaga. Beslutet blev som väntat att restaurangen inte får servera alkohol före klockan åtta på kvällen.

*Restaurangen Rosalis Deli på Stortorget har ansökt om att få servera alkohol. Tillståndsutskottet ger tummen upp. Rosalis Deli får serveringstillstånd mellan klockan 11 och 01.

*Turerna har varit många med Liquid Bar. Krogen varnades flera gånger och fick sitt serveringstillstånd indraget för någon månad sedan. Stället togs över av två nya grabbar. Och de beviljas serveringstillstånd. Inne i lokalen på Storgatan får de servera mellan klockan 11 och 01. På utomhusserveringen blir det fram till klockan 23.

*Restaurang Maxim, som nu ligger på Rudbecksgatan vid Våghustorget, ansökte om att få en uteservering. Men de får avslag eftersom tillståndsutskottet anser att en uteservering kan störa de som bor i närheten. Men de får alkoholtillstånd fram till klockan 23.30 inne i restaurangen. (NA)

Mer läsning

Annons