Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ser en framtidför Rudbeckskolan

Det har varit tre pressande år för elever och lärare på Rudbecksskolan. Men man har hela tiden kämpat för skolan och lyft fram vad skolan är bra på. Den kunskapen är till nytta nu när skolan ska finnas kvar.

Annons
Det bästa med Rudbecksskolan är sammanhållningen mellan lärare och elever, säger Vivianne Kamel i klass NV2E. Tim Werner i samma klass samt läraren Christer Blohm håller med.

Skolans ska läggas ned, det har varit hotet under tre år. Osäkerheten har skapat en press, men också en kamplust på skolan. Man har bland annat kartlagt vad skolan är bra på för att kunna peka på möjligheter att låta den vara kvar.

– Jag tror att det är en viktig framgångsfaktor att man har kunskap om de styrkor man har. Att vi har det är vinsten av att leva under den här pressen, säger läraren Ulrika Wedding.

Önskar hållbar lösning

Beskedet om att skolan ska vara kvar är klart, men det är inte lika klart hur framtiden ska se ut.

– Jag tror att det är viktigt att man lyssnar på oss som jobbar på skolan hur man ska utforma framtiden, säger Ulrika Wedding.

Kollegan Christer Blohm håller med. Han understryker att det inte får bli några kortsiktiga lösningar, utan något som kan hålla i många år framåt.

– Vill man ha skolan kvar måste det vara en skola med bärighet, och det har varit ett av de stor bekymren de senaste åren. Det är därför viktigt för oss att om man ska satsa ska man göra det rakt ut och ordentligt, så vi får en bärighet, säger han.

Trivsel

Många lärare och elever har vittnat om hur bra man trivs på skolan. Man har också påpekat att man satsar på att ligga i framkant med undervisningen, som exempelvis LifeScience-utbildningen.

– Vi är angelägna om att den ska ligga här, säger Ulrika Wedding.

Fast de ser inte skolan som enbart en angelägenhet för skolans lärare och elever.

– Jag tror att det är bra för Örebro kommun att skolan finns kvar, säger Ulrika Wedding.

– I och med det här beslutet bevarar man två kommunala förmögenheter mitt i centrum. Karolinska skolan och Rudbecksskolan, säger Christer Blohm.

Mer läsning

Annons