Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De skulle hälsa på dotterni Örebro - nu är hon mördad

Utbytesstudenten pratade med sin mamma i Kina. En timme senare höggs hon ihjäl av en bekant i Brickebacken. Nu har föräldrahemmet gjorts om till en sorgplats.

Annons

Den 24-åriga kvinnliga utbytesstudenten höggs ihjäl av en bekant – en jämnårig manlig utbytesstudent – i torsdags. En timme tidigare hade hon avslutat sitt dagliga samtal över nätet med sin mamma. För mamman berättade 24-åringen att hon skulle gå och handla, skriver tidningen Shanghai daily.

Föräldrarna hade sett fram emot att komma till Sverige i juni på dotterns avslutningsceremoni. Nu kämpar de i stället med att ta sig genom vardagen, och familjens vardagsrum i Kina har gjorts om till en plats för sorg. I stället för avslutningsceremoni ska föräldrarna nu åka till Örebro för att hämta hem dotterns kropp, skriver Shanghai daily.

Enligt tidningen var kvinnan en mycket lovande student, och hon ska ha känt mannen som högg ihjäl henne i flera år. Mannen ska tidigare i år ha berättat för en av sina lärare att han avgudade 24-åringen, och att han kände sig deprimerad eftersom hans kärlek inte var besvarad. Tidningen har även pratat med mannens vänner. De beskriver honom som en bra människa, och trodde aldrig att han skulle kunna bli en mördare.

Kvinnan fick ta emot flera knivhugg i Brickebacken vid 15-tiden i torsdags. Hon hade skador på hjärta, lungor och de stora kärlen i bröstkorg och buk. Två och en halv timme senare förklarades hon död på Universitetssjukhuset i Örebro. Den jämnårige man som misstänks ha mördat henne sitter häktad, efter att ha erkänt brottet.

Mer läsning

Annons