Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tre S-råden utsedda

Socialdemokraternas tre kommunalråd i Örebro kommun blir Lena Baastad som sitter kvar som kommunstyrelsen ordförande, Björn Sundin som fortsätter att basa för programnämnd samhällsbyggnad och Kenneth Nilsson som tar, vilket tidigare meddelats, över programnämnd barn och utbildning. 

Annons
Björn Sundin, Lena Baastad och Kenneth Nilsson.

Att det blir de här tre kommunalråden beslutades vid ett medlemsmöte och var helt enligt valberednings förslag.

– Jag känner ett stort förtroende för det lag som nu är bildat. För vår del ligger fokus på jobb och skola. Nu ska vi fortsätta att samarbeta och samla alla de goda krafter som vill ta Örebro framåt, säger Lena Baastad i ett pressmeddelande.

– Jag är glad och ödmjuk inför uppgiften. Arbetet för en jämlik skola där alla barn och ungdomar ges samma möjligheter att lyckas är prioriterat. Vi måste försöka skapa en större samsyn kring skolutvecklingen, säger Kenneth Nilsson.

– Jag är väldigt glad över att jag fått förnyat förtroende. Örebro växer, bubblar av engagemang och initiativkraft. För att Örebros kraftiga tillväxt ska fortsätta är det viktigt att få fler att investera i Örebros samtidigt som vi ska engagera fler och öka örebroarnas inflytande i beslut som påverkar staden, säger Björn Sundin.

Mer läsning

Annons