Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt om kvinnostöd

Är partierna i kommunstyrelsen redo att avsätta pengar i budgeten för att stödja våldsutsatta barn? Det vill kvinnohuset i Örebro ha svar på i den paneldebatt som de bjudit in politiker till i dag.

Annons

Kvinnohusen erbjuder hjälp och en fristad till våldsutsatta kvinnor och barn. Gun Hedlund, kvinnohuset i Örebros ordförande, förklarar att det längre tillbaka ansågs att barnen bara följde med sin mamma. Men så är det inte numera.

– Aktuell forskning och kunskap i dag tyder på att barnen är våldsoffer i sig själva och det säger också lagen, säger hon.

Barnverksamhet

Med hjälp av statliga projektmedel kan Kvinnohuset ha en barnverksamhet, där barnen får hjälp av två specialpedagoger.

– Det är oerhört viktigt när barnen äntligen kommer till en plats där de är skyddade och vågar prata, att det finns vuxna som möter upp, lyssnar, finns till hands och har kunskap och förståelse, säger Gun Hedlund

Tillfälliga medel

De statliga medlen är dock tillfälliga och känns osäkra. Därför har politiker bjudits in till en paneldebatt för att ge svar på om kommunen är beredd att öronmärka pengar i budgeten till detta. Det rör sig om 900 000 kronor 2012.

– Vi tycker att makten ska intressera sig för den här frågan. Att visa om man är beredd att betala för arbetet med de här barnen, säger hon.

Debatten är öppen och sker i Kulturhuset i dag lördag klockan 15. Klara politiker är Staffan Werme (FP), Lena Baastad (S), Kent Persson (M), Murad Artin (V), Ia Malmqvist (MP) och Susanne Lindholm (KD).

Mer läsning

Annons