Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deklarationsrekord för Örebro

Ett av de säkraste vårtecknen kommer när deklarationen dimper ner i brevlådan. Hittills i år har rekordmånga länsbor valt att deklarera elektroniskt.

Annons

En nyhet för i år är Skatteverkets applikation som man kan ladda ner och deklarera via om man har en smartphone. Det är en av anledningarna till att Örebro läns invånare är näst bäst i landet på att deklarera elektroniskt.

– Det är väldigt positivt att så många redan har deklarerat elektroniskt, vi på Skatteverket ser gärna att Örebro ligger i topp. Förhoppningen är att det ska sprida sig och öka, säger Svante Egerlid, pressansvarig på Skatteverket i Örebro.

Bäst i länet har Ljusnarsbergsborna varit, nästan var fjärde deklaration har kommit in den elektroniska vägen. Tillsammans med Hällefors och Degerfors låg de i topp även förra året och varför det är just länets ytterområden som ligger är piggast på att använda det elektroniska alternativet har sin förklaring.

– På småorter som Ljusnarsberg finns det inget skattekontor och det gör nog att man lättare tar till sig nyheter. Kanske är man lite modernare på de här orterna, säger Egerlid.

Även om Skatteverket inte genomfört någon massiv informationskampanj för att marknadsföra det elektroniska alternativet har man haft personal ute runtom i länet för att informera. Svante Egerlid ser bara fördelar.

– Vår målsättning är att det ska vara så enkelt som möjligt att deklarera. Och den elektroniska vägen är dessutom säkrare, bland annat får man en kvittens, säger Egerlid.

E-deklarationstoppen i länet

Mer läsning

Annons