Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deltagare i Fram-projektkritiska i en utvärdering

Örebro kommun får skarp kritik av personal som deltog i Fram-projektet. Det kommer fram i en utvärdering som fackförbundet SKTF gjort.
– Resultatet förvånar inte ett dugg, kommenterar Elisabeth Mellby, vid SKTF, avdelning 012 Örebro.

Annons

De bitska kommentarerna duggade när personalen med egna ord fick tycka till om projektet:

”Min chef var väldigt seriös, så jag är nöjd, men jag vet att många chefer misskötte detta alldeles otroligt!”.

”... att se arbetskamrater bli ratade i Fram var väldigt obehagligt och ledsamt ...”.

”... dåligt skött, bedrövligt, många mådde jättedåligt”.

– Den springande punkten är att kommunen tidigare inte gjort en utvärdering där vi som upplevde Fram-projektet kommer till tals. Och det är uruselt, säger Elisabeth Mellby, som själv arbetar i den kommunala administrationen och är huvudskyddsombud inom facket.

Närmare invånarna

Syftet med Fram-projektet var att motsvarande 150 miljoner kronor skulle frigöras från administrationen så kommunen kunde arbeta närmare invånarna. Till exempel inom barnomsorgen.

Om det blev så? Inte enligt enkäten. Här svarade 77 procent nej på frågan om det gick att märka att verksamheterna fått förstärkning.

Betyg från chefen

Projektet blev redan från början mycket omdiskuterat eftersom alla anställningar i administrationen sades upp, och personalen fick söka nya tjänster efter att ha betygsatts av sina chefer. De flesta fick de arbeten de sökte. Men 36 personer ansågs inte platsa någonstans, så de hamnade i något som kallades ”det interna utvecklingsprogrammet”.

SKTF:s frågor skickades ut till 583 personer som berörts av omorganisationen. Svarsfrekvensen blev totalt 60 procent.

– Ett bra resultat med tanke på att nya organisationen varit i gång sedan augusti 2008, säger Elisabeth Mellby.

Anställda for illa

Många anställda for illa i den kompetenskartläggning som kommunen gjorde i starten av projektet, visar utredningen.

– Vi vet att det fanns personer som fick bedömningar som inte alltid var sakligt grundade. De hade jobbat i 25–30 år i kommunen och trott att det de alltid gjort sitt bästa. Men helt plötsligt dög de inte. Flera sådana kommentarer finns att läsa i vår utvärdering, säger Elisabeth Mellby.

De allra flesta fick den placering de önskat i den nya organisationen, visar fackets koll. Hälften av de tillfrågade har också fått sin anställning förändrad genom Fram.

– Frågan är om det blev rätt kompetens på rätt plats, säger Elisabeth Mellby. Många fick flytta till tjänster de inte visste ett dugg om.

Finns det något gott att säga om projektet?

– Visst finns de som gjort en bra ”Fram-resa”. Några i kommunen fick det bättre, medan andra fick det förskräckligt mycket sämre, säger Elisabeth Mellby.

Utvärderingen har skickats till alla berörda anställda, politiker och tjänstemän i Örebro kommun.

Mer läsning

Annons