Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den mordmisstänkteerkänner knivdådet

Den 24-årige utbytesstudent som misstänks för knivmordet på en annan student, vid Örebro Universitet, har under förhören erkänt.

Annons

-Vi har haft inledande förhör med honom och han erkänner. Något motiv till händelsen har vi inte fått fram ännu, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Mannen är utbytesstudent från Kina och det var också kvinnan.

Det var strax före 15.00 på torsdagen polisen fick larm om att en kvinna hade blivit knivhuggen i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Mannen och kvinnan befann sig utanför ett av hyreshusen. Kvinnan ska ha blivit huggen flera gånger. Några personer som befann sig i närheten rusade fram och höll fast mannen. Kvinnan fördes i ambulans till Universitetssjukhuset. Hon hade svåra skador på hjärta, lungor, blodkärlen i bröstkorgen och i buken. Hon avled några minuter efter 17. 30.

Mannen greps och fördes till polishuset där han efter förhör anhölls.

-Under fredagen hålls ytterligare förhör med honom och en ny åklagare kommer att ta över efter jouråklagaren, säger Torbjörn Carlson.

Det ska också hållas förhör med vittnen till händelsen.

Ambassaden underrättad

Polisen har underrättat ambassaden för kontakt med anhöriga i Kina.

Personal från Kinesiska ambassaden befinner sig i Örebro för att få information från polisen och på olika sätt hjälp de kinesiska medborgare som finns i Örebro.

- Ambassadpersonalen ska också ge hjälp till anhöriga som kommer resande från Kina med anledning av det tragiska som hänt. Vi är mycket chockade, säger John Hamben som är vice ordförande i Kinesiska riksförbundet.

John Hamben säger att det han fått höra om motivet till mordet är att mannen var intresserad av kvinnan men att hon tackat nej .

- Det är vad vi fått veta.

Mer läsning

Annons