Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den som slutar får inte ut lön 

Liten eller ingen erfarenhet av fackligt arbete hos unga leder till osäkra villkor för telefonförsäljare. Aldenfalk TM i Örebro betalar inte ut timlön till anställda som får sluta under de första 20 dagarna.

Annons
Avsaknaden av fackligt engagemang på arbetsplatsen leder till osäkra anställningar inom telemarketing. Som här hos Aldefalk TM i Örebro där nyanställda kan mista sin timlön de första 20 dagarna.

Arbetet som telefonförsäljare lockar många personer runt 20 år. Det finns ett regelbundet flöde av lediga tjänster, arbetet beskrivs som enkelt och det kräver sällan förkunskaper.

Enligt Unionen finns 36 callcenterföretag i länet varav 14 är anslutna till dem. Fackförbundet säger sig ha dålig insyn i företagen som saknar kollektivavtal.

– Det förutsätter att vi har medlemmar där som vill att vi företräder dem, säger Annika Johansson, regionchef för Unionen.

– Många unga kommer direkt från skolan och vet inte vad man kan kräva. Det utnyttjar en del arbetsgivare till att ensidigt bestämma vad som ska gälla, säger Annika Johansson.

NA har tagit del av ett anställningsavtal mellan företaget Aldenfalk TM AB i Örebro och en av dess anställda.

– Jag blev ledsen men inte förvånad när jag läste det. Vi har stött på sådana här avtal tidigare men det här var ett av de sämre, säger Annika Johansson som fått se anställningsavtalet.

I avtalet från Aldenfalk TM framgår bland annat att en person som av någon anledning blir uppsagd inom de 20 första dagarna inte har rätt till sin inarbetade timlön på 65 kronor i timmen. Provisionen får den uppsagde dock utbetald.

Jonathan Aldenfalk är vd för företaget och han vill bara svara på NA:s frågor via mejl. Han tycker att timlönen är skälig och han anser att de erbjuder en bra lön i förhållande till övriga i branschen eftersom en del företag bara erbjuder provision och ingen timlön.

Jonathan Aldenfalk verkar inte se några problem med att hans nyanställa kan mista lön för arbetad tid om de blir uppsagda inom 20 dagar. I ett mejl skriver han att hans anställda ”får betalt för utfört arbete och vet förutsättningarna när de börjar”.

Annika Johnsson på Unionen anser att Aldenfalks nyanställda i praktiken går med på att jobba gratis.

– Provision brukar vi räkna som en förmån utöver lönen. Det är lönen som man ska bygga sin sociala trygghet på, tycker hon.

”Vad Unionen drar för slutsatser får stå för dem. Vi är inte anslutna till Unionen”, skriver Jonathan Aldenfalk i ett mejl. Han skriver också att de ”ser positivt till att ha kollektivavtal i framtiden. När det är ekonomiskt hållbart tar vi en diskussion med dem”.

Aldenfalk uttrycker även att NA:s frågor är positivt för företaget och att de nu ska se över anställningsavtalet.

Mer läsning

Annons