Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras bröllop krockar med prinsessans

Arne och Annki gifter sig samtidigt som prinsessan Madeleine och Chris O´Neill också firar bröllop. Men där slutar likheterna mellan de nyblivna Askersborna och det svenska hovets nästa bröllopspar. – Det är en slump att det blev samma dag, säger de.

Annons
kungligt bröllopsdatum. Arne                     och Annki Andersén Gerdin gifter sig samma dag som prinsessan Madeleine.Foto: Aline Lessner

Annki och Arne har varit ihop i nästan tio år.

– Vi träffades på nätet 2004 och har hängt ihop sedan dess, säger Arne.

Under alla år har de varit särbo och jobbat på olika håll. Hon i Hofors och han i Örebro. Och det gör de fortfarande, Annki som ridskolechef och tränare i hoppning och fälttävlan, och Arne som vårdare på ett korttidsboende för funktionshindrade i Örebro. Arne är också fotbollstränare för ett damlag i Sturehof.

– Engagemanget i idrotten är nog det som fört oss samman. Båda jobbar mycket med sina respektive idrotter och vi förstår varandra om vi behöver vara borta länge på kvällar eller resor, säger Arne.

Men nu bestämde de sig för att köpa hus. Drömhuset hittade de i Asker, en bit utanför Örebro. Det ligger på strategiskt avstånd från jobb och släkt som finns utspridda över landet. Och eftersom Annkis dotter bor och tävlar i fälttävlan i Tyskland, är det bra att ha nära till Skavsta flygplats.

– Huset är ett gemensamt ansvar. Och att gifta sig blir som att två individer räknas som en, säger Arne.

– Vi tänkte att i stället för att anlita en advokat och skriva sambokontrakt om huset, så går vi och gifter oss, det blir enklast, säger Annki. Det är roligare att pengarna på fina ringar och en trevlig fest i stället.

De tittade i sina almanackor, och den åttonde juni var enda datumet som passade båda.

– Enda helgen på jättelänge som vi båda är lediga, så romantiska är vi, säger Annki och skrattar.

Att det råkade sammanfalla med prinsessbröllopet är en slump.

– Vi följer inte kungahuset så noga, men det var ju ett lustigt sammanträffande, säger Arne.

Lite har Annki ändå haft att göra med prinsessan Madeleine. 2003 tilldelades hon och hennes dotter, som tävlar i fälttävlan, H K H prinsessan Madeleines stipendium för lovande ryttare och deras tränare.

Priset delas ut i Hälsingland och Gästrikland där Madeleine är hertiginna

Båda passar på att ta nya namn. Annki, som egentligen Ann-Kristin, tar Annki till sitt riktiga namn på legitimationen.

– Nästan ingen kallar mig för Ann-Kristin, det står bara på kallelser, säger Annki. Arne byter sitt efternamn Karlsson, till Gerdin.

Till skillnad från prinsessparet gifter sig Arne och Annki med en borgerlig ceremoni i rådhuset i Örebro. Sedan blir det en liten fest i nya huset.

– Vi har bjudit våra närmaste. Våra vuxna barn, föräldrar och några nära vänner, berättar Arne. Vi har inte ens berättat för alla att vi ska gifta oss.

– Det blir ett roligt sätt att inviga nya huset, säger Annki.

Chris O´Neil och prinsessan Madeleine gifter sig den åttonde juni. Bilden är från lysningen. Foto Jonas Ekströmer/Scanpix

Mer läsning

Annons