Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är bedrövligt"

Belamrade återvinningsstationer är ett problem i Örebro just nu.
– Det har inte fungerat som det ska, säger Håkan Wennersten,  regionchef på Fti som ansvarar för återvinningsstationerna i Örebro.

Annons
Lundby- och Varberga sopstation.

Under de senaste veckorna har läsare hört av sig till na.se och klagat på överfyllda återvinningsstationer i deras bostadsområden runt om i Örebro. NA åkte ut till Lundby och mötte ett berg av svarta sopsäckar, plastlådor, hinkar och annat bråte.  

– Så här ser det ut jämt. Det är så tråkigt att se, bedrövligt rent ut sagt, säger Ingegerd Åkerling som dök upp på platsen under förmiddagen med sin man Per för att slänga tidningar och några mindre kartonger.

De båda riktar

kritik mot de ansvariga företagen som ska hämta upp soporna. Men även till allmänheten.

– En del försöker hålla i ordning när de kommer hit. Medan andra skiter i det, säger Ingegerd.

Ansvariga för

återvinningsstationerna i Örebro är företaget Fti (Förpacknings- och Tidningsinsamlingen). Och regionchefen Håkan Wennersten erkänner att det slarvats under den senaste tiden.

– Vi har precis bytt leverantör. Och eftersom det precis har varit månadsskifte så befinner vi oss i skarven. Men vi har märkt att vår tidigare leverantör inte varit lika noggrann på slutet som de annars kanske skulle ha varit, säger han och fortsätter:

– De har inte skött sig och inte lämnat ifrån sig på ett bra sätt och vi har påpekat det för dem. Men nu hoppas vi att vår nya leverantör uppfyller våra krav och önskemål, säger Håkan Wennersten.  

Hur ser återvinningsstationen ut i ditt område? Mejla in bilder till [email protected] och berätta.

Sophantering

Källa: Örebro kommun

Mer läsning

Annons