Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Det är två starka personer vi har att hantera”

Valberedningens ordförande, Bengt Wentzel, är medveten om att samarbetet mellan Forsberg-Fransson och Jonas Karlsson inte är problemfritt. ”Det är två starka personer vi har att hantera”, säger han.

Annons

Bengt Wentzel vill inte använda uttrycket ”motsättningar” när han beskriver relationerna mellan landstingets två toppfigurer.

– Men klart är att de inte funnit rätt former att jobba ihop, säger han. Jag är inte bekymrad men funderar.

När har valberedningen märkt att samarbetet inte är friktionsfritt?

– Vi samtalar kontinuerligt under mandatperioden med förtroendevalda och stämmer av hur allt fungerar. Vi gör det för att skapa en bild av hur människor fungerar eftersom det kan ha betydelse för vilka nomineringar vi gör.

Den 7 december fastställer partidistriktets valkonferens alla listor till nästa års val, bland annat nya regionfullmäktige som kommer att ersätta landstinget. I provval toppar Forsberg-Fransson listan för norra länsdelen och Jonas Karlsson för Örebro/Lekeberg.

200 ombud, utsedda av länets 12 arbetarekommuner, fastställer listornas utseende.Men det avgör inte vem som blir huvudkandidat till ordförandeposten i regionstyrelsen, om S vinner valet nästa år.

Det avgörs först vid en valkonferens i oktober nästa år.

Mer läsning

Annons