Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bästa med Örebro enligt...Ina Knutsson alias Drottningen

Artikel 1 av 7
Det bästa med Örebro
Visa alla artiklar

Efter tio år i Stockholm återvände denna Hallsbergsböna till Örebro där hon gick gymnasiet. NA har bett musikern Ina Knutsson lista det bästa med Örebro när det gäller kultur och nöje - och så passar hon på att önska hit fiket som stan saknar.

Annons
Ina Knutsson tar med kaffet hemifrån eftersom stan saknar det perfekta fiket - men konsthallen får väl godkänt.

Storleken.

- Det är en jättestor fördel att det går att gå runt i hela stan utan att bli trött. Därför går det faktiskt att omfamna kulturen utan att behöva göra så mycket planer. Det går att vara spontan, vilket man faktiskt inte orkar om det är för långt till allt. Dessutom är det vackert i stan.

Frimis.

Spelningar på Frimis.

- Frimis fyller verkligen ett hål och något som Örebro saknat, nämligen den mellanstora scenen. Örebro har haft ganska många små ställen där det ordnats spelningar, men efter det har nästa steg varit att fylla Club 700 eller Conventum. Det här har också märkts på vilka artister som kommit, vilket är synd på en så musikvänlig stad som Örebro. Nu finns en plats för de som kanske inte fyller en hel arena, men är bra artister ändå, och jag gillar bokningar som Miss Li och The Sounds.

Klubb Mono.

Klubb Mono.

- Klubb Mono har ett så bra helhetskoncept, det är så kreativt och de gör det så mysigt i Konserthuset. Dessutom är det bra artister, både kända och lite mindre kända i vad man kanske skulle kunna kalla en lite alternativ popgenre. I Örebro finns ju annars ganska mycket rock, blues och country - och det är ju bra, men det finns ju folk som gillar annat också.

Konsthallen

- Örebro konsthall är också rätt spännande, de har börjat mixa mer, tar in dans och så vidare. Det är alltid relevanta utställningar, och det är gratis. Jag uppskattar verkligen det stället.

Café Deed.

- Här finns faktiskt en liten spoken word-scen vissa kvällar. Det behövs ställen där det är ganska lätt att arrangera, och då är den här lokalen perfekt.

Bunkern.

- Bunkern är också inspirerande. De visar konst på sina villkor och bjuder även in andra.

...men var finns det ultimata fiket?

- Det jag saknar i Örebro är ett riktigt bra fik där det går att sitta och filosofera. Jag tycker att de som finns nu är antingen för gamla eller för nya, haha. Jag skulle vilja se något som vågar gå lite mot strömmen utan att det blir hippie. I Örebro finns ju inte riktigt någon subkultur brukar jag hävda - stan är lite för liten för det - och då blir allt lite strömlinjeformat. För mig är det ultimata fiket Ritorno på Odengatan i Stockholm. Det kunde gärna få flytta hit.

Fakta:

Namn: Ina Knutsson

Även känd som: Drottningen, artistnamn när Ina intar musikscenen.

Jobbar också som: Lärare på Fellingsbro folkhögskola

Relation till Örebro: Gick gymnasiet här, flyttade tillbaka 2011.

Alla artiklar i
Det bästa med Örebro
Annons