Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här händer under byggtiden

Annons

FritidsgårdenFritidsgården har sin verksamhet på Fritiden i Baronbackarna, och fritidsklubben för barn mellan 10 och 12 år har en tillfällig lokal i Markbacken. Dessutom har man aktiviteter utspridda i området, på skolan, i musikhuset och en dag i veckan har man teater på fritidsgården i Varberga.

– Det går jättebra och det ska bli jättespännande att flytta in i Tegelbruket, säger Unnur Tryggvadottir, arbetsledare för Markbackens kultur- och fritidscenter.

BiblioteketI det som tidigare var Holgers livs i Markbackens centrum finns nu biblioteket. Det är främst barn- och ungdomslitteraturen som har plockats upp på de 55 kvadraten och biblioteket försöker hålla i gång verksamheten som tidigare.

– Vi trivs och har fått ihop det riktigt bra. Vi ska också få lite större yta så vi kan ha sagohörna för förskoleklasserna, säger Eva Hveem, bibliotekarie på Markbackens bibliotek.

BoxningsklubbenÖrebro boxningsklubb kommer att bli den första verksamhet som flyttar tillbaka till Markbacken. Enligt planen är det inflyttning oktober 2012. Nu har de sin verksamhet på Vasagården på Folkkungagatan.

– Det har varit lite jobbigt, det är ju en byggarbetsplats här, men nu har vi fått i ordning allt och det funkar bra, berättar Kamran Kabinejad, sportchef i Örebro boxningsklubb.

Mer läsning

Annons