Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det känns som om resan aldrig tar slut"

- Det är ett helvete.
Det säger örebroaren Ulf Westberg som tillsammans med sin fru och drygt 400 andra svenskar på måndagskvällen befinner sig i Österrike efter en mardrömslik bussresa från Tessaloniki.

Annons

Svenskarna, som är på hemresa från Thailand, blev strandsatta på Rhodos till följd av det isländska vulkanutbrottet. Från Rhodos flögs de till Tessaloniki på grekiska fastlandet där de i går sattes i bussar för vidare färd hemåt. Efter ett knappt dygns bussåkande genom flera länder på Balkan är det en trött och smått uppgiven Ulf Westberg na.se når på hotellet i ett litet samhälle i Österrike.

- Det är ett helvete nu. Vi är helt slutkörda. Resan genom Makedonien, Bosnien och så vidare har tagit fruktansvärt lång tid. Vid alla tullpassager har det varit noggranna kontroller, berättar han.

Resan kommer att fortsätta tidigt på tisdagsmorgonen – men hur lång tid det tar innan paret är hemma i Örebro kan de inte få något klart besked om.

- Vi ska ta oss till Rostock, där svenska bussar ska möta upp för att köra oss den sista biten. Är vi hemma till onsdag morgon får vi nog vara nöjda, säger Ulf Westberg.

Hur är stämningen i gruppen?

- Uppgiven. Det känns som om resan aldrig tar slut. Jag har sett flera barn som bara gråter och gråter, säger Ulf Westberg.

Mer läsning

Annons