Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det skakar hela tiden"

Örebroarna som hamnade mitt i skalvet i Tokyo har nu lyckats att på omvägar ta sig till flygplatsen. Men där finns inga flygplan.
- Vi tänkte nästan fly, berättar Robert Öhlin.

Annons
Haneda international airport i Tokyo.

De tre örebroarna Robert Öhlin, Stefan Höög och Tomas Bergström som befinner sig i Tokyo och som na.se haft kontakt med, har nu lyckats ta sig till flygplatsen i hopp om att kunna lämna landet.

- Vi tänkte nästan fly, i stort sett vart som helst, bara för att få komma här ifrån. Men det gick inte alls eftersom inte gick några plan. Från början skulle vi flyga härifrån under söndagen, men tog oss med olika tåg ut till flygplatsen redan under lördagen, berättar en tagen Robert Öhlin från Örebro.

De tre örebroarna och deras kollega, Jarmo Hirvonen från Södertälje, har via arbetskontakter fått tag i hotellrum på flygplatsen i väntan på att kunna lämna landet.

- Det är dåligt med information här om vad som händer. På flygplatsen är det fullt av filtar och skräp från människor, så de måste ju ha kunnat flyga ut. För att vara en så stor flygplats är den väldigt folktom.

Det är ont om information både på flygplatsen och om situationen i helhet. Sällskapet var riktigt oroliga när ryktet började sprida sig om det trasiga kärnkraftverket Fukushima i norra Japan.

- Folk började prata om vilket håll som vinden blåste åt och det pratades om härdsmälta. Men vi har just fått veta att det inte skulle vara någon sån, men nu vet vi varken fram eller bak.

Efterskalven är kontinuerliga men de har fortfarande tillgång till el, berättar Robert Öhlin.

-Jag blev riktigt rädd när det hände, men vi pratar mycket om det här med varandra. Det blir lite bearbetning antar jag. Vi är väldigt sugna på att komma från japan nu och tror och hoppas att vi kommer iväg snart.

OBS! Tekniska problem med NA-tv i Firefox. Om visningen av inslaget inte fungerar, byt till andra webbläsare som Explorer eller Safari.

Mer läsning

Annons