Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död mus hittad vid inspektion av krogkök

Vid en oanmäld inspektion av Slottskrogen fann miljökontorets inspektör en död mus i köket och musavföring i både kök, förråd och städutrymme.

Annons

– Vi har haft dit anticimex och satt ut fällor, det vi gjorde fel var att vi inte hörde av oss till miljökontoret, säger Mikael Åman, som är köksmästare på Slottskrogen.

Inspektionen, som var planerad enligt verksamhetens årliga kontrolltid, genomfördes 28 juli och resulterade i ett beslut om att omedelbart förbjuda fortsatt verksamhet tills dess att utrymmena rengjorts och desinficerats.

– Köket var stängt under tiden som besöket var, det har stängt två dagar i veckan, säger Mikael Åman.

Miljökontorets inspektör konstaterar att det var god ordning i köket men att det rådde viss oordning i förrådsutrymmena och att det fanns spår av skadedjur och musavföring i förråd och kök. I en fälla i köket låg en död mus.

– Det var lite olyckligt att det var i förråd och sånt som vi inte använder men som räknas till köket. Vi använder inte köket till matberedning utan bara för framkörning, vi tillagar all mat på hotellet, säger Mikael Åman och syftar till Elite hotell som äger Slottskrogen.

Han berättar att det varit fler möss än vanligt i år men att de ska ha läget under kontroll.

– Det är inte konstigt att det kommer in möss i ett stort slott, säger Mikael Åman.

Miljökontoret följde upp inspektionen med ett besök följande dag, 29 juli.

– På tisdagen var de där igen och då fanns det inget, vi hade tömt alla utrymmen, allt hade diskats och skrubbats från topp till tå, säger Mikael Åman.

Enligt miljökontorets uppföljande rapport var det ”genomgående rent i lokalen” och inga avvikelser uppmärksammades.

Mer läsning

Annons