Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dom: 3,5 års fängelse för grov misshandel

En 22-åring döms till fängelse för att ha utsatt sin sambo för grov misshandel. Han döms till tre och ett halvt år och 77 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Annons

Örebro tingsrätt skriver att mannen är skyldig till grov misshandel av mycket allvarligt slag.

Paret befann sig på en fest tillsammans och andra har sagt att det pågick något bråk mellan dem.

Enligt åtalet har mannen dragit omkull sambon så att hon slog i huvudet för att sedan sätta sig på henne och ta ett kraftigt strupgrepp samt stampa mot halsen.

Han minns att kvinnan blev liggande på golvet och att han höll fast henne, men säger att han inte har minne av något strupgrepp. 22-åringen minns också att han tryckte med foten mot hennes axel.

Mannen åtalades från början för mordförsök men har sagt att avsikten definitivt inte var att döda.

Ett vittne har uppgett att den som nu dömts slängde omkull kvinnan och att huvudet träffade golvet. Enligt vittnet pressade han kvinnan mot golvet och tog med båda händerna ett grepp om hennes hals. Alla försök att få bort honom var enligt vittnetmålet förgäves.

Den som vittnat berättade också att kvinnan blev allt mer borta och till slut medvetslös. Några personer ska då ha slitit bort honom, men enligt vittnesuppgifterna ska han inte ens då ha gett sig utan fortsatt genom att stampa på sambon.

Vittnet försökte utan resultat få kontakt med den medvetslösa. Hon började då hjärtmassage och ambulansen larmades.

Tingsrätten anser det bevisat att mannen tagit ett kraftigt strupgrepp och att kvinnan varit medvetslös, Rätten menar att medvetslösheten kan ha uppstått redan då hon föll i golvet och slog i huvudet.

Domstolen dömer för grov misshandel och olaga hot, hotet riktades mot två personer som var med på festen. 22-åringen ska vara kvar i häktet tills fängelsestraffet börjar avtjänas.

Mer läsning

Annons