Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dömda för mordbrand överklagar

I tingsrätten dömdes de till sex års fängelse för grov mordbrand och anstiftan till grov mordbrand. Nu vill de att hovrätten river upp domen och friar dem.

Annons

Alla tre män som fälldes för mordbranden på Alfredos i Örebro har överklagat till hovrätten. 35-åringen som startade branden genom att tända en cigarett vill bli helt friad.

I överklagandet skriver 35-åringens advokat att mannen blivit fast i rum. Medan han väntade på att en av de andra inblandade skulle komma tillbaka in tände han en cigarett och branden var ett faktum.

”Hans agerande då branden uppstod ska inte ses som uppsåtligt utan ska betraktas som en olyckshändelse” skriver advokaten.

Den 50-årige ägaren som dömdes för att ha beställt branden i syfte att få ut försäkringspengar skriver kort i sin överklagan att han inte är nöjd med domen och vill att den ska tas upp i hovrätten.

32-åringen som ska ha varit med i planeringen och genomförandet vill få åtalet mot honom helt ogillat eller att det ska bedömas som grov skadegörelse. Hans advokat menar att bevisningen för 32-åringens inblandning varit svag. ”Det tingsrätten anser styrkt är att han agerat vakt. Om detta är fallet torde medverkaransvar vara det enda som kan komma i fråga” skriver advokaten.

Ytterligare en 34-åring som åtalats för branden ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning och har ännu inte fått sin dom i tingsrätten.

Mer läsning

Annons