Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för olaglig automat

En örebroare döms för att ha haft en spelautomat. Den upptäcktes i lokaler där han drivit ett företag. Mannen har själv sagt att han trodde maskinen var helt laglig.

Annons

Den anklagade mannen nekar till brott. I polisutredningen uppgav örebroaren att han hade haft automaten omkring en vecka då den upptäcktes och han blev polisanmäld. Att automaten var helt laglig är en uppfattning han inte delar med lotterinspektionen.

Deras företrädare har konstaterat att tillstånd krävs, men saknades. Tillståndet krävs oavsett om det går att tjäna pengar eller inte. Även för att placera en automat i en lokal finns tillståndkrav. Mannen blev åtalad för brott mot lagen om anordnande av visst automatspel.

Örebro tingsrätt konstaterar att automaten stått så att den var väl synlig för allmänheten och att mannen varit oaktsam och gjort sig skyldig till brott. Eftersom han nyligen dömts för ett annat brott, och automaten upptäcktes innan den domen kom, har domstolen beslutat att fängelsestraffet får omfatta också det här brottet. Dessutom ska han betala 500 kronor till brottsofferfonden

Mer läsning

Annons