Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms till fängelse efter knivattack på Väster

Den 22-årige länsbo som attackerade en kvinna med kniv i en lägenhet på Väster i augusti har fått sin dom. Tingsrätten dömer mannen till fem års fängelse för försök till dråp.

Annons

Det var klockan 22:47 tisdagen den 12 augusti i år som polisen fick larm om att en kvinna knivhuggits inför flera vittnen i en lägenhet på Väster. Den 22-åringe mannen, vid tillfället 21, ska ha hamnat i bråk med två kvinnor som befann sig i den lägenhet där han suttit och druckit alkohol under kvällen.

Plötsligt kände den ena kvinnan några kraftiga stötar i ryggen. Enligt hennes egna vittnesmål förstod hon inte att hon blivit knivhuggen förrän hon såg blodet från såret på armen. Hon ska ha fått fem hugg i ryggen och ett hugg på överarmen. Huggen ska ha orsakat blödning på ena lungan. Kvinnan har vittnat om hur hon kände att hon förlorade all kraft i kroppen och var övertygad om att hon skulle dö. Hon vårdades på sjukhus i två dygn efter det inträffade och uppger att hon, trots att det gått flera månader sedan det hände, fortfarande inte känner sig helt återställd.

22-åringen har uppgett att han varken kan förneka eller erkänna brottet då han under den aktuella kvällen varit så berusad att han har påtagliga minnesluckor från kvällen. Han minns att det blivit tumult och att kvinnorna velat att han ska lämna lägenheten men mycket mer än att några knuffar delades ut de tre emellan kommer han inte ihåg. Han vet inte om han hade någon kniv med sig men har medgett att den av polisen beslagtagna kniven är hans.

Tingsrätten gör bedömningen att 22-åringen måste ha insett att det fanns en avsevärd risk att kvinnan skulle kunna dött av knivhuggen. Han ska därför, med hänsyn till tillvägagångssättet, anses ha haft ett likgiltighetsuppsåt.

Mannen döms till fem års fängelse för försök till dråp och fälls samtidigt på de två andra åtalspunkterna som gällde ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han ska dessutom betala skadestånd till kvinnan om 107 200 kronor. 22-åringen ska förbli häktad fram tills dess att domen vinner laga kraft.

Mer läsning

Annons