Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drack en flaska sprit - körde på gågata i city 

Den 36-årige mannen drack en flaska sprit.
Sen körde han bil på gågatan på Köpmangatan, cykelbanan på Stortorget och på Drottninggatan.
Nu döms mannen till fängelse för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafiken.

Annons
Vansinnesfärden slutade i en snödriva strax utanför Örebro.

Det var i april i fjol som mannen genomförde sin vansinnesfärd i centrala Örebro med 1,6 promille alkohol i blodet. Efter att han druckit sprit hemma träffade han några kompisar på en restaurang där han drack några starköl. När det var dags att åka hem bestämde han sig för att ta bilen. Han började köra på Drottninggatan, där fordonstrafik är förbjuden, och mötte en polisbil som började följa efter mannens bil.

Färden fortsatte sen på cykelbanan på Stortorget, gågatan på Köpmangatan. Sen körde mannen mot rött i korsningen Nygatan-Trädgårdsgatan, mot på rött på Rudbecksgatan, Kasten Ottergatan och Restalundsvägen. 

Efter det klev mannen på gasen när jakten fortsatte på Norrköpingsvägen och ut på en länsväg. Enligt polispatrullen körde mannen närmare 180 kilometer i timmen och gjorde dessutom några livsfarliga omkörningar. Vid ett tillfälle var en mötande bilist tvungen att göra en undanmanöver. Men till slut körde 36-åringen av vägen och rakt in i en snödriva.

Han försökte sen springa ifrån poliserna, men de kunde ganska snabbt gripa honom. Och nu står det klart att 36-åringen döms till tre månaders fängelse. Enligt tingsrätten har mannen visat en ”uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom.” Han döms för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafiken.

Mer läsning

Annons