Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogutredning läggs ner - huvudvittne backar ur

Utredningen om misstänkt drogförsäljning på en Örebroskola har lagts ned. Vittnet som utredningen byggde på backade ur.

Annons
Nu läggs utredningen kring den misstänkta drogförsäljningen på ett högstadium i Örebro ner. (Obs: skolan på bilden har inget med artikeln att göra.)

Det var i slutet av januari som ledningen fick tips om att två elever skulle ha sålt alkohol och droger på en högstadieskola i Örebro. Eleverna stängdes av och en polisanmälan gjordes.

Men efter flera månaders utredningstid har åklagare Magnus Oscarsson lagt ned förundersökningen. Något brott kunde inte bevisas.

– Ingången till anmälan var en uppgiftslämnare som berättade om det hela. Men han och hans föräldrar ville sedan inte medverka och då var det kört, säger Magnus Oscarsson.

Varför ville inte föräldrarna medverka?

– Föräldrarna tyckte att pojken skulle få bestämma. Han var väldigt tveksam till att medverka och svår att få ut uppgifter från.

Genomförde ni några förhör med andra elever på skolan?

– Hans uppgifter gav väl inte direkt stöd för det. Men möjligen att vi hörde någon.

Vad tror du själv, förekom det droger och alkohol på skolan?

– Ingen aning, men det kan väl starkt misstänkas. Men jag har inga belägg för det, inga beslag eller så, säger Magnus Oscarsson

NA hade uppgifter om att två elever hade stängts från skolan men enligt Oscarsson var det bara en person som var misstänkt.

Mer läsning

Annons