Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om ett dansjobb

Det kom nästan 100 förhoppningsfulla ungdomar för att visa upp sina färdigheter i dans på lördagen. Målet var att bli en av tolv som får sommarjobba som dansare.

Annons

Om man är ung och gillar att dansa är fyra veckors sommarjobb med dans rena drömjobbet.

– Det är en kul grej, och man får en väldig erfarenhet om man kommer med, säger Emina Besic, 17 år.

Galeano Denilson, 16 år, håller med om att det ska bli kul.

– Jag har dansat ända sedan jag var liten, och jag vill dansa mer, säger han.

Han dansar hemma, på fritidsgården i en studio och tillsammans med kamrater har han bildat en egen dansgrupp. Emina Besic har dansat på Nerikes Dansinstitut. Hon dansar även på fritidsgården och en del fritt. 

– Man känner sig fri och kan utrycka sig själv. Jag kan slappna av och bara bry mig om musiken, säger hon.

De har två pass om 30 minuter samt ett solonummer på sig för att visa att de platser bland de tolv som tas ut. De som får dansa fyra veckor i sommar, och då handlar det om jazz, street dance och improvisation.

– Man tittar på färdigheter, engagemang, närvaro och utstrålning. Det handlar också om de är villiga att arbeta hårt, säger Monika Ragnarsson, danspedagog på Risbergska skolan

Det är skolan som håller med lokalen Svänghjulet för auditionen, och skolan stöttar även med bland annat en danspedagog. Annars är det ett samarbete mellan föreningen Dansfröjd och Kävesta folkhögskola. Ungdomslönerna står Örebro läns landsting för.

Mer läsning

Annons