Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drygt 400 strandade på Örebro flygplats

(UPPDATERAD 19.57) Det var trångt på Örebro flygplats på fredagseftermiddagen.

Annons

Drygt 400 passagerare från Göteborg och och Oslo har bussats till Örebro Flygplats för att ta sig till Cypern. Men båda gruppernas plan, som skulle ta dem från Örebro till Cypern, fick tekniska problem och undersöktes av tekniker inkallade från Arlanda.

- Vi måste sätta säkerheten främst, säger Örebro Airport VD Mikael Smedberg.

- Om det är aska eller inte som har orsakat problemen är just nu oklart. Det vi har noterat nu är en förändring av vissa ytor på planen och måste gå vidare och undersöka motorerna, berättar Mikael Smedberg.

Flygplatsen har nu fått göras om för att rymma alla väntande passagerare. Ankomsthallen har öppnats upp och används som vänthall och den lilla restaurangen jobbar för högtryck för att få fram mat och fika till alla.

Strax efter klockan 15 anlände ett ersättningsplan som skulle ta så många som möjligt av resenärerna till Cypern. Förhoppningen är att kunna ta ombord hela Göteborgsgruppen och så många av norrmännen som möjligt. De kunde lyfta som beräknat vid 16.30 med knappt 300 passagerare. Resterande cirka 100 passagerar flögs iväg vid 18-tiden med ett av de plan som genomgått teknisk undersökning.

- Bägge planen har fått tekniskt okej, säger Mikael Smedberg till NA vid 17.20.

Mer läsning

Annons