Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo lurade till sig telefoner

Under falsk identitet lurade kvinnan till sig dyra mobiltelefoner.
Nu har hon och hennes medbrottsling dömts för bedrägerierna.

Annons

Under två dagar i oktober åkte paret runt till tre butiker i Örebro. Med hjälp av en annan persons pass kunde kvinnan teckna abonnemang.

Samtidigt förmådde de två av butikerna att lämna ut totalt fyra telefoner. Dessa var tillsammans värda närmare 23 000 kronor.

Men i den tredje butiken blev det stopp. Ett butiksbiträde larmade polisen efter att kvinnan uppgett fel adress till den rättmätiga ägaren av passet.

Tingsrätten friar dock Örebroparet för den sista händelsen. Domstolen skriver att det aldrig var någon fara för att brottet kunde fullbordas. Enligt butiksbiträdet hade en varning kommit upp från den valda operatören om det hade blivit aktuellt att teckna ett abonnemang.

Däremot fälls paret för de andra två bedrägerierna. Men tingsrätten håller inte med åklagaren om att det rör sig om grova brott. Värdet på det stulna är inte tillräckligt högt.

Kvinnan har tidigare dömts för bedrägerier. Trots det slipper hon de 14 månader i fängelse som hennes brott egentligen är värt. Hon har missbruksproblem och döms därför till skyddstillsyn och vård.

Mannen får däremot sex månaders fängelse. Han är tidigare straffad för en mängd olika brott.

Mer läsning

Annons