Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo sparkade och slogpå en liggande person

Efter ett bråk på krogen Harrys blev den unge mannen ikappsprungen. Han misshandlades brutalt av två andra män. Nu döms de till fängelse.

Annons

Händelsen bakom domen, som i dag meddelades av Örebro tingsrätt, inträffade en kväll i juli 2008. Den unge mannen besökte tillsammans med sin bror och sin sambo Harrys i Örebro för att fira semestern. När mannens bror skulle gå till uteserveringen krockade han med den ene av de nu dömda männen, en 27-åring. De började att bråka och till bråket anslöt mannen samt den andra dömda, 28 år gammal. 27-åringen hann ta ett grepp om mannens hals och knäa honom innan vakter kom till undsättning och avbröt slagsmålet.

Lämnade krogen

Vakterna förde trion ur lokalerna och de påbörjade promenaden hemåt. När de passerat övergångsstället över Trädgårdsgatan och gått en bit in i Slottsparken blev de ikappsprungna av 27-åringen och 28-åringen. Mannen mottog direkt ett slag mot huvudet och hamnade på marken, där han blev slagen och sparkade av bägge de nu dömda männen innan polis kunde avstyra misshandeln. Av den brutala misshandeln ådrog sig mannen blåmärken, svullnader samt blödningar ur näsan och ur ett öga. Han hade även dubbelseende under någon vecka efter misshandeln.

De bägge gärningsmännen döms till ett års fängelse för grov misshandel. 27-åringen döms också för dopningsbrott efter att i juni 2009 haft ampuller med dopningsklassade preparat i sin bostad.

Mer läsning

Annons