Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter alla kvinnoöverfall - Adam startar jourtelefon

Efter våldtäktsöverfallen startar Adam af Leitzler en telefontjänst för folk som rör sig i stan.
– Örebro har fått stämpel som våldtäktsstad, det är dags att vi gör någonting, säger han.

Annons
Adam af Leitzler

I Stockholm finns det ett journummer för människor som rör sig ute ensamma. Dit går det att ringa för att ha någon att prata med – till exempel när man går hem från krogen. Nu startar Adam af Leitzler samma tjänst för örebroarna, med namnet Tryggtel.

– Det ska finnas människor med lokalkännedom som kan prata med folk som är på väg hem, säger han.

Adam af Leitzler har startat jourtelefonen på sin fritid, och söker nu volontärer som kan hjälpa till att ta emot samtal.

– Jag drog igång förra veckan och efter helgens överfall känns det ännu viktigare. Polisen eller kommunen borde ha en sådan här linje, men eftersom det inte finns var jag tvungen att agera.

Inom de närmsta dagarna räknar Adam med att kunna börja ta emot samtal. Han har reserverat ett 019-nummer som sedan kan kopplas till mobiltelefoner som volontärerna utrustas med.

– Jag håller på och tittar på hur det ska gå till rent tekniskt, i början blir det väl jag som kommer att svara. Det finns alltid risk med volontärarbete, men jag tror att fördelarna är större än nackdelarna.

Adam af Leitzler är ordförande för Moderata ungdomsförbundet i Örebro. Han startar journumret för att örebroarna ska känna sig tryggare, och tillägger att han är i behov av sponsorer.

Klicka här för att komma till Tryggtels hemsida.

Mer läsning

Annons