Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter avslöjandena i SVT: S-möte i Örebro moské 

En av Socialdemokraternas underavdelningar håller på torsdag ett möte i Örebro moské med anledning av Uppdrag Gransknings program.

Annons

Mötet arrangeras av Örebroavdelningen av förbundet Socialdemokrater för tro och solidaritet. Samtalet leds av förbundsordförande Peter Weiderud.

Manar till dialog”Kulturkonflikterna har i historisk tid lösts, och måste i nutid och framtid lösas, genom dialog, folkbildning och allmänt accepterande av de lagar vsom gäller i Sverige”, skriver Veikko Pelto-Piri, ordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet i Örebro, i ett pressmeddelande.

Traditionella synsätt diskuterasNågra frågor som ska diskuteras under mötet är dessa:

• Vad hände under samtalet med kvinnorna från TV 4 och varför gavs kvinnorna de råd som filmades av TV?

• Vad säger man i familjerådgivning under normala förhållanden till kvinnor när det gäller misshandel och månggifte? Varför säger man just så?

• Hur har moskén arbetat med att gå från gamla traditionella synsätt till en mer jämlikt synsätt på män och kvinnor i sin familjerådgivning? Vad återstår att göra och vilka planer finns just nu?

• Hur har moskén arbetat med att gå från gamla traditionella synsätt till en mer jämlikt synsätt på män och kvinnor så att de ska kunna delta i moskéns styre och verksamhet på lika villkor? Vad återstår att göra och vilka planer finns just nu?

Mötet äger rum den 14 juni klockan 18.30.

Mer läsning

Annons