Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter bråken - Tegelbruket håller stängt i kväll

Två kvällar i rad har det varit mycket stökigt på Tegelbruket i Markbacken med stora polisinsatser.
Nu tvingas aktivitetshuset hålla stängt på lördagkvällen.
- Jättetråkigt, men vi måste ge oss själva tid att utvärdera de kvällar som varit, säger verksamhetschefen Thomas Rasmusson.

Annons

Oroligheterna startade i torsdags då bland annat en polis attackerades inne på Tegelbruket under ett förhör om en misshandel tidigare under kvällen. Totalt skickade polisen sju patruller för att få kontroll på situationen, och det har upprättats anmälningar om olaga hot och våldsamt upplopp.

Även under fredagkvällen fanns stora polisresurser på plats.

Med anledning av oroligheterna har ansvariga på aktivitetshuset nu beslutat att hålla stängt på lördagkvällen. Normalt har Tegelbruket öppet till midnatt, men i kväll stänger man redan klockan 17.

- Det känns jättetråkigt att alla ungdomar som deltar i massor av häftig verksamhet på Tegelbruket nu hamnar i skymundan och får backa ett steg. Men vi känner att vi behöver reflektera och utvärdera de kvällar som har varit, säger verksamhetschefen Thomas Rasmusson.

Vad är det egentligen som hänt?

- Det är ju generellt så att när många ungdomar möts så kan det uppstå konflikter, det är inget ovanligt och är situationer som kan uppstå. När det gäller torsdagskvällen så var det först en konflikt som ganska snabbt lugnade ner sig, men som blev någonting annat när polisen kom hit. Exakt vad får utredningen visa.

- I går kväll (fredag) var polisen här igen och uppmärksammade då personer som de valde att ta in, men vad det handlade om får polisen svara på, säger Rasmusson.

Kan det bli aktuellt att hålla stängt fler kvällar?

- Nej, det ska inte behövas.

Enligt polisen har ingen person ännu gripits med anledning av oroligheterna på Tegelbruket de senaste kvällarna.

- Vi jobbar med ärendet. Det är folk och även poliser som är utsatta för brott, så det är klart att vi ser allvarligt på det, säger Peter Persson, vakthavande befäl.

Hör av dig till oss på:

[email protected] eller 019-155168

Vet du mer?

Mer läsning

Annons