Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter branden: "Vi ställer dit paviljonger"

Omklädningsrummen till ballonghallen ska rivas och nu jagar kommunen snabba provisoriska lösningar för att öppna idrottshallen.– Vi ska ställa dit duschpaviljonger, säger Lars Thornberg, chef vid kommunens lokalförsörjningsavdelning.

Annons

Att få duschpaviljonger på plats kommer att ta tid och kommunen vill öppna hallen så fort det går.

– Vi försöker hitta en lösning så att man kan gå in i hallen från ett annat håll och då skulle vi kunna öppna hallen innan vi fått omklädningsrum på plats, säger Thornberg.

I dag ligger ingången i anslutning till de omklädningsrum som brunnit och som nu ska rivas. Men även en ny ingång kräver nya lösningar.

– Det går inte att folk går in med ytterskor, då förstörs golvet så vi måste hitta en lösning där man kan byta skor innan man går in, säger Lars Thornberg.

Nu arbetar kommunen med att kontakta alla föreningar som bokat ballonghallen den närmsta tiden.

– De försöker hitta lösningar för dem, säger Thornberg.

Även belysningen till den närliggande konstgräsplanen skadades vid branden på onsdagskvällen och den ska vara lagad under fredagseftermiddagen.

Enligt polisen har utredningen kring den misstänkta mordbranden ännu inte lett till någon eller några misstänkta personer.

– Vi försöker lägga vårt pussel men vi är beroende av tips och andras iakttagelser, säger Ted Esplund, kommissarie hos polisen i Örebro.

Mer läsning

Annons